Wat verkoopt Hanze Hifi allemaal?

Zoals gezegd, we zijn een eigenwijs bedrijf. Dat is de reden dat u in onderstaande merkenlijst misschien zaken aantreft die u niet kent of niet zou verwachten. Anderzijds zijn er wellicht merken die u mist. Ook voor ons geldt: In der Beschränkung zeigt sich der Meister (althans, dat hopen wij).

De Merken

Arcam
Atacama Audio
Audio Physic
Audio Research
Bluesound
Clearaudio
Cyrus
Dali
Devialet
EMT
Epos
Finite Elemente
Furutech
Garrard upgrade
Genelec
Geneva Audio
HAT
Jelco
KEF
Kemp Elektroniks
Koss
LFD
Linn
Logitech
Micro Benz
MIT
Musical Fidelity

NAD
Naim
NuForce
Ortofon
Panasonic
Pass Labs
PMC 
Prima Luna
Project
PS Audio
QED
Qnap
Quad
Sennheiser
SME upgrade
Sonos
Spectral
Swissonor
Synology
Thorens TD124
Tivoli Audio
Trigon
Velodyne
WBT

 

LFD Integrated Zero MK IV LE Integrated Amplifier

lfd zero mk4

Sinds enige tijd is Hanze Hifi importeur van het door en door Britse versterkermerk LFD Audio. LFD is weliswaar slechts een vliegenpoepje op de hifikaart, maar het bestaat al sinds 1987. Op kleine(!) schaal worden in Clacton-on-Sea (Essex) ambachtelijke versterkers geproduceerd.

LFD Audio is een nogal traditioneel Brits Hifi bedrijf. Alle producten worden grotendeels met de hand in het Verenigd Koninkrijk gebouwd. Hoewel het bedrijf gerund wordt door twee exacte wetenschappers (Dr. Richard Bews en D. Malcolm Omar Hawksford) is de subjectieve waarneming een belangrijke pijler van de LFD bedrijfsfilosofie. Wat heb je aan een versterker met prachtige vervormingcijfers wanneer het apparaat niet mooi klinkt?

Bij LFD combineren de ontwerpers state of the art ontwerpen met uitvoerige subjectieve evaluaties (gewoon luisteren dus) om vast te kunnen stellen wélk onderdeel op wélke plek in de schakeling het best klinkt. Wanneer je dit methodisch aanpakt is dit een zeer tijdrovende klus die zich echter terugbetaalt in meer transparantie, een grotere ruimtelijkheid en een betere afbeelding.

LFD-logoOpvallend bij het "kant-en-klare" product is het gebruik van een minimale hoeveelheid onderdelen (de kortste weg van A naar B!) Hierbij wordt bewust gekozen voor hoogwaardige bedrading op plaatsen waar andere ontwerpers zouden kiezen voor een simpele printbaan. Uiteraard wordt deze keus alleen gemaakt als deze de muzikale kwaliteit van de versterker ten goede komt. Hoewel er in een LFD versterker in absolute zin meer kabellengte is toegepast, is in veel gevallen is de signaalweg in de LFD versterker tot vijf maal korter dan die in een concurrerende versterker!

Het bovengenoemde gecombineerd met een superieure voeding en een consequent doorgevoerde steraarding levert versterkers op die lang meegaan en die perfect inspelen op de muzikale gevoeligheid van de menselijke waarneming.

Dat Hanze Hifi enthousiast is over dit product en de filosofie van de ontwerpers zal velen van u niet verbazen. De eigen HAT LA 2 MKII buizenvoorversterker is immers op een vergelijkbare leest geschoeid! Zeer hoogwaardige voeding, extreem korte signaalweg, passieve componenten geselecteerd en toegepast na uitvoerige beluistering op díe plaatsen waar deze het best klinken.

hifi-nl

"It's not one of the best, ... but the best!"

Sam Tellig, Stereophile, 02/2008